-

någon borde byta stad


i väntan på känslan.


23:37


+++++

Jag minns knappt när det var datumet för Weeping Willows spelning i Gävle släpptes, jag kommer bara ihåg att jag blev otroligt glad, bläddrade fram ganska många blad i kalendern och skrev in med versaler.

Till slut blev det äntligen höst vilket inte bara betyder långa kappor , varma kängor och stora sjalar utan också höstpremiär på stans bästa ställe – Spegeln. Den mysiga, gamla biografen öppnade dörrarna i fredags för en publik som ivrigt stått och trampat på löven som nu fallit ner på marken. Jag som bittert ångrade valet av jeansjacka fick till min besvikelse se att det annars så trevliga lilla kafét var stängt och att jag därmed inte kunde köpa en värmande kopp te som jag alltid brukar göra, den här gången var det bara att gå och sätta sig på en av salongens röda stolar. Man hade inför den slutsålda premiären till och med ställt fram ett par extra platser alldeles framför scenen.

En glad röst från publiken ropar ”Vi är glada över att ni äntligen är här” och resten stämmer in i ett varmt jubel efter att Magnus Carlson äntrat scenen tillsammans med resten av bandet.

Iförd slips och kavaj ställer han sig framför mikrofonen, med ena handen blygsamt i fickan, ler och skämtsamt charmar publiken med en viss ung-Morrissey känsla som smyger sig fram för att stanna resten av kvällen.

Det är svårt att inte för­föras och sjunga med i de kärlekstörstande ”While I’m still strong” och ”Blue and alone” där Magnus aldrig är för stolt för att knäppa upp kavajen och blotta sitt känslosamma jag.

När den vacker vemodiga ”Broken Promise land” spelas vill applåderna vill aldrig ta slut och under ”Touch me” har stämningen nått en ofattbar nivå.

Det skulle kunna ha varit i går ”Fear & love” släpptes och jag önskade mig den i julklapp. Det var inte igår, det var fyra år sedan men snart är det dags igen.
Efter att ha blivit inropade två gånger av en publik som inte fått nog blev det den största och bästa musikaliska upplevelsen på väldigt länge, och jag vet att jag framöver inte kommer vara ensam om att gå in och ut ur skivaffärerna för att förhoppningsfullt iaktta hyllorna efter Weeping Willows nya skiva.

 

Niusha Khanmohammadi


Worrior Soul


Från den persiska värmen III


Från den persiska värmen II


OK WOW


RSS 2.0